Horen is niet hetzelfde als verstaan.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Wat en waar

Omdat ik heb ervaren dat er weinig mogelijkheden zijn voor slechthorenden om een goede coach of een goede gesprekspartner te vinden is er nu HOORMAAT.  Als slechthorende heb je geleerd om je staande te houden in de horende wereld maar dat is niet altijd makkelijk. Ook ka n je niet altijd blijven zeggen  wat zeg je, HUh, ik begrijp het niet enz.

Hoormaat gaat samen met jou kijken naar de verschillende facetten (wat en waar) van jouw slechthorendheid. Het standaardtraject bestaat uit 3 ontmoetingen (standaardtraject).  Ook zijn er andere trajecten mogelijk, kijk onder het kopje andere trajecten.   

Standaardtraject. 

De eerste ontmoeting/gesprek gaat vooral over jou. Waar loop je tegen aan op school/stage/werk en wat heb jij nodig om beter te kunnen functioneren.

De tweede ontmoeting/gesprek vindt bijvoorbeeld plaats op je school, werk- of stageplek, samen met anderen (klasgenoten/collega's) gaan we in gesprek over jouw functiebeperking.

De derde ontmoeting/gesprek gaat over jouw handleiding. Hoe informeer je mensen op school/stage/werk over de manier waarop jij benaderd wilt worden en wat heb jij nodig om optimaal te kunnen functioneren binnen je studie/werk. Hoe ga jij en de andere om als het gaat over communiceren met slechthorenden.


Bekostiging

De meeste scholen/werkgevers hebben een budget voor het begeleiding/coaching van studenten/personeel, vanuit dit budget kan er begeleiding plaatsvinden met externe begeleiders zoals bijvoorbeeld "Hoormaat".

Mocht je van mijn diensten gebruik willen maken dan neem ik contact op met je opleiding/werkgever met de vraag of ze Hoormaat willen inzetten voor begeleiding. Natuurlijk kun je het ook zelf betalen, de kosten voor een standaardtraject zijn  euro 200,-- exclusief reiskosten. De meeste afspraken zullen plaatsvinden op woensdagmiddag en vrijdagmiddag.