Horen is niet hetzelfde als verstaan.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Over mij

Coach

Al jaren ben ik slechthorend, maar mijn gehoor werd steeds slechter. Terwijl ik dacht dat ik het nog best wel verstond hadden mensen in mijn omgeving en werkplek daar een heel andere mening over. Steeds nieuwere en betere hoortoestellen hadden op een gegeven moment toch het plafond bereikt en het gevolg was dat ik vastliep in mijn werk en in mijn gezin.

In 2017 heb ik na veel dubben besloten om een CI (cochleair implantaat) te nemen. Wat een genot om na een revalidatieperiode weer mee te kunnen doen in mijn werk, gezin en samenleving. Hoewel ik met het CI nog steeds een gehoorbeperking heb is mijn sociale mobiliteit enorm vergroot. Tijdens mijn revalidatie heb ik met een coach gekeken naar een goede aanpassing op de werkplek, want ik wilde voorkomen dat ik opnieuw zou vastlopen door zaken rond mijn beperking.  Zij heeft toen ook voorlichting gegeven aan mijn team en dat heeft voor veel begrip en bereidheid tot gedragsaanpassingen gezorgd .

Ik ben 53 jaar, vader van twee zoons en woon in Zwolle en ben werkzaam in het MBO als loopbaanadviseur voor studenten. Daarnaast heb ik gewerkt als maatschappelijk werker en door mijn jarenlange slechthorendheid kan ik mij terecht een ervaringsdeskundige noemen.

Er is geregeld weinig bekendheid en interesse van "hulpverleners" aangaande slechthorendheid. Ook bij professionals kwam ik soms onbegrip tegen.  Audiciens die wat ritselen met een krant en dan vragen of je er last van hebt.....

In mijn zoektocht naar iemand die mij begreep kwam ik vaak niet veel verder en heb ik zelf veel uitgezocht. . Ik ben een creatief, kritisch en volhardend persoon en het zoeken naar oplossingen is mijn uitgangspunt.  Graag zet ik deze eigenschappen in voor mensen die in vergelijkbare omstandigheden leven. Ook deel ik graag met jou mijn ervaringen en oplossingen die ik heb bedacht. 


Richard van der Gronde